forum poleska.net Strona Główna forum poleska.net
Forum mieszkanców Poleskiej 43-45-47

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Portal poleska.net

Poprzedni temat «» Następny temat
czynsz
Autor Wiadomość
maro 

Wysłany: Sob Lip 02, 2005 23:09   czynsz

witam,
zastaniam się nad kupnem mieszkania na poleskiej (51 m2), czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaka jest orientacyjna wysokość czynszu?

B@rt 

Wysłany: Sob Lip 02, 2005 23:16   

1,25 zł x metraż na razie. w sezonie grzewczym dojdzie ogrzewanie a nie wiem dokładnie jak to będzie z licznikami wody - pewnie ryczałt i co jakiś czas rozliczenie bilansowe.

maro 

Wysłany: Sob Lip 02, 2005 23:34   czynsz

dzięki za informację, a czy są jeszcze inne koszty które już dachbud określił?

aberade 

Wysłany: Nie Lip 03, 2005 11:35   

koszt podgrzania wody - 11zl/m3 brutto wg wskazan wodomierzacw
koszt co-37zl/GJ brutto wg wskazan licznika co
koszty gazu zuzytego do wytworzenia energii rozliczone za kazdy 1m2 powierzchnii grzewczej w okresie miesiecznym
koszty wywozu smieci - w przeliczeniu na ilosc przekazanych lokali
koszty energii elektrycznej wspolnej - w przeliczeniu na ilosc przekazanych lokali

oplata administracyjna = 1,25 (+ vat w przypadku miejsca parkingowego)
wchodza: wynagrodzenie zleceniobiorcy;konserwacja urzadzen dzwigowych;ubezpieczenie budynku;konserwacja i naprawy;porzadek i czystosc w czesci wspolnej;podatek i oplaty za wieczyste uzytkowanie gruntu

Vicki
Gość
Wysłany: Wto Lip 05, 2005 10:21   

czy ktoś przeliczał może jakie czekaja nas opłaty za mieszkanie 63m, tak jakoś nie mogę połapać się w tych dodatkowych kosztach ( ogrzanie wody - to mnie dziwi), Rudasek z marketingu powiedziała,że opłat razem z licznikami w sezonie grzewczym będzie około 400zł. - ale lepiej to jeszcze sprawdzić- czy śmietniki już działają. Brama 43 nadal jest pozbawiona kontenera :evil: , nasz taras jest niestety miejscem spotkać młodych ludzi - upodobali sobie schodu od strony truskawkowego pola :(

B@rt 

Wysłany: Wto Lip 05, 2005 10:52   

Tak i te kamienie na samym środku. idealna sprawa dla podpitej młodzieży do walenia nimi nam w okna. Mieszkam teraz w STATKU i przerabialiśmy podobną sprawę kamyczków. Dopiero po 3 latach TBS wybrał kamyczki i nawiózł ziemi - spokój. Trzeba będzie od początku nacisną DB na zmianę nawirzchi.

tomash 
Administrator

Wysłany: Wto Lip 05, 2005 12:11   

B@rt napisał/a:
Tak i te kamienie na samym środku. idealna sprawa dla podpitej młodzieży do walenia nimi nam w okna.
Na podpitą młodzież trzeba będzie raczej nasyłać policję/straż miejską, regularnie nękani powinni się przenieść gdzie indziej.

Marucha 

Wysłany: Sro Lip 06, 2005 22:17   

Zapłaciłem już jakąś kwotę za czerwiec ( blankieciuk dostałem podczas odbioru mieszkania). A co dalej ? Następny przyjdzie poczta ??? Może sam mam coś liczyć, obliczać ???

B@rt 

Wysłany: Sro Lip 06, 2005 22:28   

ja się dowiadywałem to się płaci metraż razy 1,25 zł do 10.07.

Viki
Gość
Wysłany: Czw Lip 07, 2005 08:30   

jakoś DB nie traktuje nas powaznie: brak informacji o opłatach, brak kontenera przy bramie 43, a klatka schodowa brudna ................... Oj DB :evil: za co my płacimy opłatę administracyjną!!!

tomash 
Administrator

Wysłany: Czw Lip 07, 2005 08:32   

Viki napisał/a:
jakoś DB nie traktuje nas powaznie: brak informacji o opłatach, brak kontenera przy bramie 43, a klatka schodowa brudna ................... Oj DB :evil: za co my płacimy opłatę administracyjną!!!
Ja fakturę za czerwiec znalazłem w skrzynce pocztowej, data wystawienia 24.06, data płatności 30.06. Uwzględniono też ścieki a zapłaciłem wcześniej, więc mam złotówkę niedopłaty... ;-)

ewra 

Wysłany: Czw Lip 07, 2005 08:35   Brudno

No wlasnie 43 na dole wyglada juz strasznie, a do tego klamki od garazu od przeszlo tygodnia nie moga zalozyc. :(

Viki
Gość
Wysłany: Czw Lip 07, 2005 09:12   

wita ponownie :D Mam wielką prośbę do osób które wynajmują ekipę do remontów w bramie 43, poinformujcie panów,że w windzie się nie pali papierosów!!!!!! A niestety wczoraj miałam "przyjemność" jazdy w zadymionej windzie :x

Gość

Wysłany: Czw Lip 07, 2005 21:51   

tomash napisał/a:
B@rt napisał/a:
Tak i te kamienie na samym środku. idealna sprawa dla podpitej młodzieży do walenia nimi nam w okna.
Na podpitą młodzież trzeba będzie raczej nasyłać policję/straż miejską, regularnie nękani powinni się przenieść gdzie indziej.

co ty opowiadasz za bajki?
Trzeba bylo pomieszkac sobie w Intakusie i miec okna od strony placu zabaw a mialbys okazje zobaczyc jak bardzo policjanci sie przejmuja mlodymi podpitymi baranami...

thom 

Wysłany: Czw Lip 07, 2005 21:55   

ten poscik poprzednio to ja :wink:

tomash 
Administrator

Wysłany: Czw Lip 07, 2005 22:18   

Anonymous napisał/a:
co ty opowiadasz za bajki?
Trzeba bylo pomieszkac sobie w Intakusie i miec okna od strony placu zabaw a mialbys okazje zobaczyc jak bardzo policjanci sie przejmuja mlodymi podpitymi baranami...
OK, można siedzieć i narzekać a można podjąć działania konstruktywne. Ignorowane zgłoszenia można sobie kolekcjonować a potem je hurtem zgłosić jednostce nadrzędnej. Sprawozdawczość i kontrole - oto czego boją się w komisariatach.

thom 

Wysłany: Czw Lip 07, 2005 22:34   

sorki ale mam pytanie: od jak dawna mieszkasz na Psim-Polu?

alfik T-15 (507)

Wysłany: Czw Lip 07, 2005 22:44   

Zakupiłem mieszkanie nad naszym tarasem, który niestety może być dla nas zmorą.
Pociesza mnie fakt, że podobnych ludzi już więcej.
Podobne coś jest przy zrealizowanej inwestycji na placu Kromera wewnątrz podwórka.
O ile dobrze mi się zdaje, tam taras jest na stałe zamknięty i nikt po nim nie łazi.
Może zamykanie byłoby tu środkiem zapobiegawczym ostatecznym, ale jeśli inne nie przyniosą skutku, no cóż...?
Pożyjemy, zobaczymy.

thom 

Wysłany: Czw Lip 07, 2005 22:50   

taki zamkniety taras tylko dla mieszkancow to by bylo cos :) trzeba cos z tymi mlodymi "bezdomnymi" zrobic juz teraz bo pozniej moze byc jeszcze gorzej. Jesli chodzi o mnie to ja bym caly blok ogrodzil i zrobil tylko wjazd za okazaniem karty. Moja znajoma mieszka na takim "bezpiecznym osiedlu" i sobie bardzo chwali. Zero kradziezy w samochodach, zero blokersow...

alfik T-15 (507)

Wysłany: Czw Lip 07, 2005 23:06   

Miałem na myśli ogrodzenie tylko tarasu, choć ogrodzenie osiedle też nie jest głupie.
Muszę powiedzieć, że w Warszawce bardzo modne są takie zamknięte osiedla. Jest ich tam bardzo dużo.
Nie wiem jeszcze czy to do końca dobry pomysł, ale napewno ma swoje plusy i minusy.
Jeśli idzie o taką inicjatywę to pewnie pójdę za większością głosów.

tomash 
Administrator

Wysłany: Czw Lip 07, 2005 23:10   

thom napisał/a:
Jesli chodzi o mnie to ja bym caly blok ogrodzil i zrobil tylko wjazd za okazaniem karty. Moja znajoma mieszka na takim "bezpiecznym osiedlu" i sobie bardzo chwali. Zero kradziezy w samochodach, zero blokersow...
Bezpieczne osiedle to sobie można robić jak domy są dwupiętrowe a teren podmiejski. Wątek z takim pomysłem był kilka tygodni temu na forum starej poleskiej, nie da się ogrodzić blokowiska.

tomash 
Administrator

Wysłany: Czw Lip 07, 2005 23:24   

alfik T-15 (507) napisał/a:
Miałem na myśli ogrodzenie tylko tarasu, choć ogrodzenie osiedle też nie jest głupie.
Aby młodzież nie weszła na taras, trzeba by przygotować prawdziwe zasieki na furtkach i dookoła poręczy, w szczególności przy podjeździe z tyłu. To samo zresztą dotyczy ogrodzenia posesji - jak wysokie musiałoby być, aby nie dało się przeskoczyć? I bramka na pilota i furtka z kartami magnetycznymi i strażnik? Hm, na początek pilnujmy zarządcy, by po zmroku świeciły się światła na parkingu, tarasie i z tyłu domu.

alfik T-15 (507) napisał/a:
Jeśli idzie o taką inicjatywę to pewnie pójdę za większością głosów.
Jeszcze przez dłuższy czas większość będzie należała do DachBudu, który raczej nie będzie zainteresowany wydatkami.

ewra 

Wysłany: Czw Lip 07, 2005 23:51   

Moznaby zamiast zamknietego osiedla zrobic system monitoringu, kamery itd. Oczywiscie to tez jest sprawa niepredkiej przyszlosci.

aberade 

Wysłany: Pią Lip 08, 2005 09:41   

nie popadajmy w manie przesladowcza ... ;)

tomash 
Administrator

Wysłany: Pią Lip 08, 2005 09:47   

aberade napisał/a:
nie popadajmy w manie przesladowcza ... ;)
Paranoja to nie jest wtedy, gdy myślisz, że wszyscy są przeciwko Tobie. To jest zdrowy rozsądek. Paranoja jest wtedy, gdy myślisz, że są w zmowie... ;-)

Odpowiedz do tematu