|
Galeria Uchwyconych Wszelkich Niegodziwości Okolicznych |
| Autor |
Wiadomość |
Simon

|
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 21:00 Galeria Uchwyconych Wszelkich Niegodziwości Okolicznych
|
|
|
Jak w temacie: Galeria Uchwyconych Wszelkich Niegodziwości Okolicznych. W skrócie....
Miejsce wyżycia sie dla sąsiadów fotoamatorów. Galeria jest otwarta również na Wasze prace. Pamiętajcie!! Nie wychodźcie z domu bez aparatu i czeszcie się na wypadek gdybyście sami stali się modalemi w naszej galerii. Zaczynamy od wernisażu wystawy pod tytułem "P43"
Mam nadzieje że żadne Prawo i Sprawiedliwość ( ani inne siły wyższe ) nie zablokuje tego wątku:)
Nieprawidłowo zaparkowana płyta pilśniowa - czy podać adres delikwenta?
Słowo SEKS na ścianie. Przesłanie godne uwagi, ale ściana nie jest miejscem
na tego typu ekspresję. Szanujmy sie nawzajem i kochajmy. Grafolog
wskaże sprawcę.
Ślady zabłoconych butów przy windzie. Zapewne sprawca nie zdaje sobie sprawy,
że po odcisku podeszwy może być wykryty.
Papierek rzucony na ziemię. Na pewno są odciski palców.
Ponadto słyszałem wiercenie w niedziele o godzinie 18.37. Niestety nie zdążyłem
dobiec do dyktafonu. |
|
|
|
 |
hatkaa
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 21:22
|
|
|
| Chciałabym zauważyć, że napisów jest więcej..i niektóre są bardziej wulgarne. Ale chyba nie będziemy robić zdjęć wszystkiego? To jest jakaś paranoja. Mój sąsiad wystawia sobie śmieci przed drzwi. No ja tez nie lubię jak mi śmierdzą w domu, ale skoro ktoś nie ma ochoty iść z nimi do śmietnika, to niech sobie stawia przed drzwiami. a brudna podłoga...no w niedzielę wieczorem, czemu nie... w poniedziałek będzie czysto. ... ale jak ktos czuje potrzebe prezentacji swoich zdjęć,to moze chociaz jakieś ciekawsze kompozycje:) |
|
|
|
 |
Simon

|
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 21:29
|
|
|
| No nie, moja własna wspollokatorka występuje przeciwko temu Wielkiemu Dziełu Naprawy Świata:) Nie liczy się kompozycja droga formalistko tylko przekaz, czysta treść, wrażenie jakie wywrze to na odbiorcy i sprawcy:) |
|
|
|
 |
thom

|
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 21:48
|
|
|
| to trzeba sie teraz pilnowac... |
_________________ Głowa jest jak grucha pełna cementu - przestajesz nią ruszać i powstaje beton
..........................................................................................................Anonim |
|
|
|
 |
hatkaa
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 22:44
|
|
|
| Okazuję skruchę i przyznaję rację... Galeria jest niezbędna do poprawnego funkcjonowania społeczeństwa ulicy poleskiej...bez niej nikt nie zdaje sobie sprawy jakie zło czyni wobec ukochanego sąsiada. Nikt nie zdaje sobie sprawy z tego, jak ważną sprawą jest wzajemny szacunek okazywany na każdym kroku. Dlatego popieram inicjatywę. Pokażmy sąsiadom co robią źle- na pewno nie zdają sobie z tego sprawy. Róbmy zdjęcia, pilnujmy się nawzajem! Aparaty w dłoń drodzy sąsiedzi : ) |
|
|
|
 |
Pearson

|
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 23:19
|
|
|
Wasze sarkastyczne zachowanie jest naprawdę żenujące. Co to jest - kółko wzajemnej adoracji? Zamiast podawać coraz to wymyślniejsze sposoby inwigilacji popracujcie nad uchwałą z innego wątku. Natomiast, jeśli chcecie toczyć tak bezproduktywne dyskusje to nie w tym wątku - zapraszam do worka (nazwa wątku).
Jak tak dalej pójdzie, to forum zamiast być pożytecznym, stanie się przekleństwem - wszyscy będziemy skłóceni. Proponuję zakończyć temat fotek! |
|
|
|
 |
Simon

|
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 23:31
|
|
|
Za przeproszeniem, nikt nie powiedział, że forum służy tylko do "bycia produktywnym".
Umieszczenie owego tematu w tym miejscu, było podyktowane faktem, że właśnie tu znalazł się inny, ale jakże podobny temat ( równiez o tematyce fotograficznej ).
Nie zauważam też miejsca, w którym tutaj się ktoś z kimś kłóci. |
_________________ Powaga zabija powoli |
|
|
|
 |
ewra
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 23:49
|
|
|
Faktycznie, kłótni tu nie ma. Tylko olbrzymia dawka ironii i nieco mniejsza złośliwości.
Bardzo małodusznie postąpił autor z twórczością tzw. Szaleńca z Ołówkiem Szkoły Wrocławskiej. Tylko jedno dzieło zostało zaprezentowane i to z tych skromniejszych, zarówno pod względem formy, jak i treści. Eh |
|
|
|
 |
Simon

|
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 23:55
|
|
|
Już sie tłumaczę. Wybarłem to, które najbardziej przypadło mi do gustu:) Mogę też stworzyć specjalną przestrzeń wystawienniczą dla Ołówczanej Twórczości. Na pewno tego chceeeecie?:) |
|
|
|
 |
ewra
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2005 23:59
|
|
|
| Ów Szaleniec sam sobie stworzył przestrzeń wystwienniczą w naszej klatce. Niech go za to... nie wiem co w zasadzie. Bądźmy dla niego nadal małoduszni. |
|
|
|
 |
jolat

|
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 11:27 Re: Galeria Uchwyconych Wszelkich Niegodziwości Okolicznych
|
|
|
| Simon napisał/a: |
Ślady zabłoconych butów przy windzie. Zapewne sprawca nie zdaje sobie sprawy,
że po odcisku podeszwy może być wykryty.
Ponadto słyszałem wiercenie w niedziele o godzinie 18.37. Niestety nie zdążyłem
dobiec do dyktafonu. |
Piwko sie komus rozlalo, w sobote smierdzialo okropnie.
A to wiercenie to byc moze my, ale tylko chwile i to przed bajka , wiec moze mnie usprawiedliwia - mimo iz w niedziele |
|
|
|
 |
ewra
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 11:29
|
|
|
Bez przesadyzmu. Prawo nie zabrania wiercenia w niedziele i święta - byle między 6:00 a 22:00 |
|
|
|
 |
jolat

|
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 11:44
|
|
|
Ja mysle, nie czuje sie winna, a te zdjecia i caly watek to wg mnie satyra, a to lubie. A jakby ktos chcial fotografowac sciany to zapraszam na drugie pietro.
A czy ktos moze wie co sie stalo, ze balkon w na pierwszym bietrze klatka 43 od strony truskawek i LZN jest na rogu uszkodzony? Dzis rano to zauwazylam. |
|
|
|
 |
ewra
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 11:46
|
|
|
Ten od szafek kuchennych na balkonie |
|
|
|
 |
jolat

|
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 11:49
|
|
|
| tak, i od rowerow na korytarzu - tam czasem jest glosno |
|
|
|
 |
noowanda
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 12:20
|
|
|
ludzie, ludziska - "Wielki Brat z ul. POoeskiej patrzy" a tak apropo innych niebanalnych tematów kto słyszał że na Poelskiej facet chciał się wysadzić w powietrze bo brał udzial w spotkaniu trzeciego stopnia - jak widzę to nietylko Wielki Brat ale i UFO patrzy |
|
|
|
 |
jolat

|
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 12:23
|
|
|
| ja slyszalam, ze chcial skakac z dachu, ale atrakcje |
|
|
|
 |
ewra
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 12:31
|
|
|
| Też słyszałam, że z UFO się spotkał sąsiad z garażowca. |
|
|
|
 |
jolat

|
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 12:33
|
|
|
ponoc go zabrali, tylko rekawki mial troche przydlugie
A na tym moim starm osiedlu to srednio co miesiac sie jakas atrakcja zdarza, wczesniej facet chcial skakac z 6 czy 7 pietra, a jakos latem cos sie troche palilo w jednym mieszkaniu, na nude nie mozna narzeakac |
|
|
|
 |
ewra
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 12:40
|
|
|
| Kiedyś siedziałam na tym mikruśnym placu zabaw z dziewczynami, a tam na 4 czy 5-tym piętrze taka imprezka... Kilku młodych panów piło, klęło, biło się, śpiewało. Zabrałam dzieci i poszłam, bo się bałam, ze meblami zaczną z balkonu rzucać. |
|
|
|
 |
jolat

|
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 12:43
|
|
|
| A bylo, bylo, gary lecialy na balkon, a pies w kacie az sie trzasl za strachu - o tej atrakcji zapomnialam |
|
|
|
 |
Simon

|
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 18:34
|
|
|
No to ja tu taki performens robie i sztuke prezentuje a Wy sobie o UFO rozmawiacie?:)Co za totalna ignorancja:)
| jolat napisał/a: | | caly watek to wg mnie satyra, a to lubie |
Gdzież tam??!! jestem śmiertelnie poważny:) Niestety niektórzy nie zrozumieli dowcipu i kazali mi lepiej zająć sie pracami nad uchwałą:)
| jolat napisał/a: | | A to wiercenie to byc moze my, ale tylko chwile i to przed bajka |
Miałaś szczęście, że trafiłaś na tak wyrozumiałego sąsiada jak ja:) a tak poważnie przywykłem już nawet do wiercenia koło północy ( nie mówie, że Twojego!!:) ) - potrafię to zrozumieć, bo mi się też śpieszyło z wykończeniem mieszkania:) Tylko proszę nie wiercić jak oglądam Smurfy!! |
_________________ Powaga zabija powoli |
|
|
|
 |
Aga
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 20:01
|
|
|
| ewra napisał/a: | | a tam na 4 czy 5-tym piętrze taka imprezka... |
A z której strony obywała się ta imprezka, od pola czy ulicy? |
|
|
|
 |
ewra
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2005 21:37
|
|
|
| Dżamprezka była od strony placu zabaw, w tym pionie gdzie balkony z parteru są o pare metrów od placyku. |
|
|
|
 |
alfik T-15 (507)
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2005 03:17
|
|
|
| ewra napisał/a: | | Prawo nie zabrania wiercenia w niedziele i święta - byle między 6:00 a 22:00 |
Ale jakieś poszanowanie dnia wolnego chyba tak. |
_________________ Można mieć złe zasady.
Ale najgorsi są ci co ich wcale nie mają. |
|
|
|
 |
|
|