forum poleska.net Strona Główna forum poleska.net
Forum mieszkanców Poleskiej 43-45-47

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Portal poleska.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Galeria ślicznie zaparkowanych
Autor Wiadomość
tomash 
Administrator

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 19:08   Galeria ślicznie zaparkowanych

... w skrócie GŚZ, nieustający plebiscyt rozpoczyna samochód o numerze rejestracyjnym xxx yyyy

/numery rejestracyjne usunięto/

Pict0309.jpg
Plik ściągnięto 253 raz(y) 44,62 KB

Pict0308.jpg
Plik ściągnięto 293 raz(y) 45,85 KB

Pict0307.jpg
Plik ściągnięto 232 raz(y) 45,38 KB

Ostatnio zmieniony przez tomash Pon Lis 14, 2005 10:29, w całości zmieniany 1 raz  

ewra 

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 19:39   

Gratuluję pomysłu :!: Może ktoś się zawstydzi :oops: i zastanowi nad tym, jak marnuje ciężko zapłacony (także) przez siebie chodnik.

zeb 

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 19:41   

nie mam nic wspolnego z tym samochodem i jego wlascicielem i nie znam go ale moze ten ktos poprostu mial cos b.ciezkiego lub wielkiego ze tylko w ten sposob mogl rozladowac samochod i moze tylko w tej danej chwili tam stal (?)

ewra 

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 19:43   

zeb napisał/a:
moze ten ktos poprostu mial cos b.ciezkiego

Metr2 ołowiu :?: :wink:

tomash 
Administrator

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 20:08   

zeb napisał/a:
moze ten ktos poprostu mial cos b.ciezkiego
Prawdę powiedziawszy nie dbam o to. Samochód nie był karetką, więc zasługuje na publiczne piętno, co niniejszym czynię.

zeb 

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 20:26   

niedawno w innym temacie wiekszosc sie zle wypowiadala o samochodach i byly nawet prosby napisane na kartkach w windach o nieparkowanie przed klatkami poniewaz niektorzy jeszcze sie wprowadzaja i przywoza swoje meble i rozne graty wiec gdzie tu konsekwencja w wypowiedziach??Mam propozycje-moze zacznijmy WSZYSCY robic WSZYSTKIM zdjecia ze WSZYSTKICH mozliwych powodow?...

aberade 

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 21:39   

:wink: dobra - tylko powiedzcie mi zanim bedziecie mnie fotografowac ... uczesze sie chociaz ... :twisted:

ewra 

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 21:59   

Zeb, dla mnie to jest zasadnicza różnica, czy się parkuje przed klatką na jezdni, czy na chodniku, a nawet na trawie. Na jezdni, jak najbardziej OK, ale nie na wiele godzin, na noc, tylko jak się coś wnosi. Natomiast chodnik jest z definicji do chodzenia i samochody nie powinny na nim stać, bo go zniszczą. Czyż nie powinniśmy szanować naszej własności :?:

Justyna 

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 22:05   

Całkowicie popieram Ewre!
Niedługo dojdzie do tego, że nie będziemy mogli otworzyć drzwi od klatki... :evil:

aberade 

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 22:09   

dobrze ze drzwi są stosunkowo wąskie ... :idea: wyobrazacie sobie samochod w korytarzyku przy windzie :?: :twisted:

przepraszam za brak powagi ... wyobraziłam sobie sytuacje którą zaproponował zeb ... 8) :wink:
wszyscy biegają z aparatami i pstrykają fotki
...
co do nie parkowania na chodnikach to oczywiscie jestem ZA :!:

zeb 

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 22:15   

a skad wiadomo czy ten samochod tam nie stal akurat tylko przez 5min bo naprawde cos ciezkiego przywiozl lub kogos nie w pelni sprawnego? nie lubie sie klocic spierac itp i nie chce tu wojny postow ale moze czasem troche trzeba sie powstrzymac i pomyslec ze moze ten ktos naprawde musial tam stanac i odpuscic sobie cale zajscie a nie odrazu go linczowac i to publicznie

aberade 

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 22:21   

Cytat:
co do nie parkowania na chodnikach to oczywiscie jestem ZA
... no chyba że to ja zaparkuję pod windą jako nie w pełni sprawna (umysłowo ...) :twisted:
a poważnie: nie zgadzam sie z toba zeb - nic (poza wypadkiem -> karetka, policja, straż) nie upowaznia do utrudniania pieszym komunikacji na chodnikach ... po to są te chodniki, żeby po nich chodzić - parking jest gdzie indziej i nie prowadzi na niego krawężnik :idea:

Simon 

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 22:46   

Boże! Wielki Brat patrzy. Czy ktoś już ustalił personalia kierowcy?

aberade 

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 23:12   

a ja jutro rozstawie stoisko handlowe pod blokiem (czy to legalne :?: ) i bede sprzedawac kamienie ... ukamieniujemy kogo trzeba 8)
a potem wejdzie hiszpanska inkwizycja ... bo przecież nikt nie spodziewa się hiszpanskiej inkwizycji :twisted:

ewra 

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 23:17   

aberade napisał/a:
a ja jutro rozstawie stoisko handlowe pod blokiem (czy to legalne

A rozstawiaj se, byle nie na chodniku :evil: :wink: :twisted: :mrgreen:

aberade 

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 23:20   

OK
mówisz i masz 8)

Simon 

Wysłany: Sro Lis 09, 2005 23:40   

Prosze Was kochani, nie popadajmy w paranoje.
Nie wiem czemu miała służyć publikacja tych zdjęć.
Ma się kierowca zawstydzić? Zawstydziłby sie nawet gdybysmy nie znali jego tablic rejestracyjnych. W czasie gdy 50% z nas nadal się urządza, mnie osobiście, nie dziwią dziwnie zaparkowane samochody, a sam mając coś ciężkiego parkowałem tyłem na chodniku. Nie sądze zeby porównywanie ze straganem było tu trafne ( chyba ze ów kierowca robi to notorycznie ). Gdyby przyjechała straz/policja/karetka to sadze ze większym utroudnieniem dla nich bylyby auta zaparkowane PRZY chodniku.

Nie mówie przy tym ze popieram takie parkowanie ( a tym bardziej nie mam nic wspolnego z owym kierowcą ). Mówie tylko że reakcja była znacząco za ostra i nadaje się do Galerii Średnio prZemyślanych.

jolat 

Wysłany: Czw Lis 10, 2005 09:58   

A ja popieram, bo juz mi sie zdazylo, ze ktosik sobie zaparkowal przed samym wejsciem busem, rozladowal ciezkie rzeczy, poszedl robic remoncik a bus stal do samej nocy, jakby nie mozna bylo go przestawic, a my meble musielismy targac z konca parkingu. Procedura powinna byc taka: wyladowac, przestawic samochod dalej od wejscia.
A parkowanie na chodniku jest nieusprawiedliwione niczym, nawet tona olowiu. Niech go sobie przywioza w kueczkach i nosza po jednej :mrgreen:

ppatron 

Wysłany: Czw Lis 10, 2005 10:25   

Wydaje mi sie ze parkowanie na chodniku moze byc dopuszczalne tylko wtedy, kiedy kierowca jest przy samochodzie.
My podczas przeprowadzki tez stawalismy na chodniku, ale tylko po to zeby wniesc rzeczy do przedsionka klatki, a potem zaraz auto zostalo zaparkowane w odpowiednim miejscu.

Simon 

Wysłany: Czw Lis 10, 2005 12:53   

Tak czy siak jestem przeciwny takiemu sposobowi rozwiązywania tych problemów. Jaka jest pewność ze ów samochód nie stał tam 10 min? Sorry ale to ze ktoś biega z aparatem fotografuje każdą nieprawość zaburza moje poczucie prywatności, spokoju i zaufania do sąsiadów.

Uprzedzając odpowiedzi - argument: Jeśli nie naruszasz "prawa", nie masz sie czego bać - jest populistyczny. Nie mam zadnej gwarancji, ze jak postawie auto na 5 minut na chodniku bo akurat nie chce nieść worka gładzi przez pół prakingu, nie zostanie mi cykniete zdjecie. A potem sąsiedzi wypatrują, cóż to za niegodziwiec wsiada do samochodu, którego wygląd i nr rejestracyjny znaja.

tomash 
Administrator

Wysłany: Czw Lis 10, 2005 18:16   

Simon napisał/a:
jak postawie auto na 5 minut na chodniku
Twoja wygoda wcale nie jest ważniejsza od wygody osób z wózkami albo osób na wózku. Przeczytaj wskazówkę ppatrona powyżej, taką sytuację naprawdę da się rozegrać lepiej.

ewa-ewra
Gość
Wysłany: Czw Lis 10, 2005 23:44   

Ja myślę, że generalnie nie należy parkować na chodniku nawet na 5 minut. Żadnego silnego mężczyznę :wink: parę metrów więcej nie przerazi :D

Guzman 

Wysłany: Pią Lis 11, 2005 14:52   

Mnie w ogóle denerwują zaparkowane samochody na całlym osiedlu, pod naszym blokiem to jeszcze jest miód, ale jak wracam zwykle z centrum, to nie ma chyba kawałka chodnika po ktorym moglbym sie przejsc, no zwykle tyci tyci pod swoja klatka schodowa.

Natomiast z leksza chamstwo, ja kierowca opier.....la przechodnia, że chodzi po drodze wewnętrzej (niby racja, a gdzie ma choozić jak na chodnikach nonstop samochody), i pewnie to był jeden z tych kierowców, który zwykle zostawia swoje 4 kółka na chodniku.

Simon 

Wysłany: Pią Lis 11, 2005 18:26   

Rozumiem, ze nastepnym krokiem bedzie wysylanie takich zdjęć do najblizszej komendy policji. Bo w sumie czemu nie? w koncu koleś łamie prawo.

alfik T-15 (507)

Wysłany: Sob Lis 12, 2005 01:21   

Wszystko byłoby ok gdyby nie wygoda niektórych osób co już mieszkają a nie chce im się targać własnej d...y przez parę metrów i na siłę starają się zaparkować samochód jak najbliżej drzwi wejściowych.
Następstwem tego są niestety takie sytuacje. Pożądny człowiek chce wypakować parę rzeczy, a w zamian zbiera cięgi od tych co zapomnieli jak sami zapewne pod drzwiami parkowali, a teraz na dodatek przeszkadzają innym i parkują tam nadal.

Jak w starym kawale:
"Kto to jest student ?
- Takie g....o co płynie, płynie, i dopłynąć nie może.

A kto to jest doktor ?
- Takie g...o co raz dopłynęło, a teraz nie daje dopłynąć innym"

PS.
Proszę bez obrazy dla nikogo. Żadnych podtekstów. Post neutralny.

Odpowiedz do tematu